Energie Prestatie Advies

EPA - het nieuwe energielabel


Het nieuwe EnergiePrestatieAdvies (EPA) is meer dan een energielabel. Op deze pagina van de Rijksoverheid leest u alles over de verplichting, de inhoud van de rapportage, het belastingvoordeel en nog veel meer bijzonderheden aangaande het EPA.

Hoe gaat het in z'n werk?

Als u mij opdracht geeft een  EPA-maatwerkadvies te laten maken dan kom ik uw huis 'scannen'. Met hulp van de bouwtekeningen en met de waarnemingen ter plaatse, breng ik de opbouw van het huis in kaart, gericht op de energetische prestaties van de woning. Inclusief alle energieverbruikende apparatuur ten behoeve van verwarming, tapwater en ventilatie. Deze gegevens worden aangevuld met uw specifieke bewonersgedrag, zoals het aantal bewoners en de gemiddelde kamertemperatuur. Natuurlijk wordt ook de energieleverende apparatuur niet vergeten zoals eventuele zonnepanelen of een zonneboiler.

Met behulp van een speciaal softwareprogramma stel ik aan de hand van deze gegevens een maatwerk adviesrapport op.

U kunt dan een uitgebreid advies verwachten met uitgewerkte mogelijkheden om op de korte, middellange en lange termijn uw huis in stappen energiezuiniger te maken.

 

Korting op hypotheekrente

Er zijn steeds meer hypotheekverstrekkers die rentekorting geven wanneer de betreffende woning energiezuiniger wordt gemaakt. Dit kan oplopen tot 0,5 %. Hiervoor is wel noodzakelijk om een maatwerkrapport met Energie-index te kunnen overleggen. De Energie-index wordt voor en na de aanpassing(en) bepaald en in het maatwerkrapport verwerkt. 

De Energie-index geeft een nauwkeuriger weergave van de energieprestatie dan het energielabel.

 


Download
Voorbeeld energielabel woning.pdf
Adobe Acrobat document 3.6 MB


Wilt u weten hoe u een EPA kunt krijgen?

Neem contact op.