Douglas-tuinhoutAls ecologisch werkend bedrijf kies ik voor alternatieven voor de gangbare ‘groen’-houten  (dus vol zwaarchemische bestanddelen) tuinafscheidingen en –bouwsels.

Het Europese douglashout (een degelijk soort  grenenhout) heeft erg goede kwaliteiten om buiten, in weer en wind, gebruikt te kunnen worden. Er zijn dan geen behandelingen met verf of beits nodig. Als rechte planken of als boomplakken (schaaldelen of wanedelen) toegepast, zijn hier fraaie tuinafscheidingen of andere bouwsels van te construeren.

Ook kastanjehout is erg duurzaam en ook afkomstig uit onze eigen klimaatzone. Palen of balken kunnen hiervan gebruikt worden. Erg geschikt om pergola’s van te bouwen.

Ook met wilgentenen zijn erfafscheidingen te vlechten of anderzijds wanden mee te construeren. Ik heb ervaring met wilgentenen al dan niet afgewerkt met leem. Puur natuur! En, eenmaal aan het eind van zijn levensduur, daarna eenvoudig als groenafval te recyclen……

EPDM

In het geval van een schuur/veranda of afdak in uw tuin, komt er een dak over en werk ik met zgn. EPDM als waterkerend materiaal. Dit is een natuurrubber (‘binnenband’-materiaal) dat een prima alternatief is voor de gangbare bitumenproducten.

 

Bent u benieuwd welke milieu-vriendelijke tuinbouwsels of erfafscheidingen ik voor u kan maken?

Neem contact op.