Woningisolatie

U ziet het niet, maar merkt het wel!Vloerisolatie

Al jaren is er een toenemende vraag naar vloerisolatie. Niet zo gek, aangezien ik van mijn klanten steeds verneem dat hierdoor het wooncomfort is toegenomen en de stookkosten met circa 20% zijn afgenomen. Vaak wordt de vloerisolatie in het rustige winterseizoen aangebracht. Ik werk dan voornamelijk met de tonzonvloerisolatieproducten en voorzie gemiddeld zo'n 30 woningen per seizoen van deze vloerisolatie.

Kruipruimte renovatie

Isoleren met de tonzon-materialen, betekent een arbeidsintensieve manier van werken. Gemiddeld 2 dagen liggen wij met de neus onder uw woning.Tegelijkertijd betekent zo'n ondergronds verblijf ,tijdens het aanbrengen van de tonzon vloerisolatie, vaak ook een renovatie van de kruipruimte: eventuele lekkages in waterleiding of riolering worden meestal door mij opgemerkt en aan u gemeld. Desgewenst kan ik de lekkage/fouten zelf repareren. Standaard optimaliseer ik de ventilatievoorzieningen in de kruipruimte. Ik blaas de bestaande openingen schoon met de compressor, verklein sommige openingen (het moet niet waaien!) of draag zorg voor extra openingen. Muffe geuren zijn passé, veel tocht gaat verdwijnen.


Isoleren van zolders, daken en glas

Niet alleen onder de vloer, maar ook aan de bovenkant van het huis kan veel gedaan worden om het huis beter te isoleren. Denk hierbij aan: het dakbeschot van zolders, de zoldervloeren, akelig koude muren in de woning en het vervangen van enkel glas (of lek oud dubbel glas) door de modernste variant van (drie-) dubbele beglazing.

Platte daken kunnen voorzien worden van hardschuimplaten, aan de bovenzijde, of van isolatiemateriaal aan de onderzijde. Ter vergroening kan ik er ook zorg voor dragen dat er een groen dak ontstaat. Een groen dak van sedumbeplanting, kruidenmengsel en/of bloeiende varianten. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen ik in uw woning kan nemen?

Neem contact op.