Meer over mij

Respect voor de aarde, ons thuis

Sinds 2009 ben ik actief als ecologisch klussenbedrijf. Vanuit mijn historie begon dit voornamelijk met veel groenprojecten. In de loop der jaren verlegde de focus zich steeds meer naar het volledige woningonderhoud en woningisolatie.

Kostenbewust opereren met respect voor de aarde en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn hierbij mijn belangrijkste uitgangspunten.

Ecologisch werken

Betekent voor mij:

  • Gebruik van tropisch hardhout vermijden
  • Schilderen met damp-open natuurverven
  • Bereiken van een gezond binnenmilieu in uw leefruimtes
  • Het toepassen van organische vormgeving in ontwerpen
  • Milieubewust werken

Hieronder leg ik uit wat ik onder deze punten versta.Gebruik van tropisch hardhout vermijden

Er zijn zeer goede alternatieve voorhanden, zoals red ceder, douglas, organ pine of thermisch verduurzaamd vuren- of grenenhout zodat er niet langer in tropische regenwouden gekapt hoeft te worden.

Schilderen met damp-open natuurverven

Verven op lijnoliebasis zoals Auro, Aquamarijn, Osmo zijn, net als watergedragen verven, uitstekende alternatieven voor de synthetische verfproducten. Niet alleen veel minder schadelijk voor het milieu, maar ook voor de gezondheid tijdens de verwerking ervan.

Bereiken van een gezond binnenmilieu in uw leefruimtes

Dit betreft een heel breed scala aan mogelijkheden die het leven binnenshuis comfortabeler maken in de juiste zin van het woord en kan hier niet allemaal opgenoemd worden. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan op duurzaamthuis en ontdek wat een gezond binnenmilieu kan inhouden!

Het toepassen van organische vormgeving in ontwerpen

Misschien niet voor iedereen even belangrijk, maar als ik iets ontwerp probeer ik mij altijd door de natuur zelf te laten inspireren, hetgeen vaak resulteert in ronde vormen en/of symmetrieën. Bij verdelingen pas ik, waar mogelijk de Gulden Snede toe.

Milieubewust werken

Tijdens mijn werkzaamheden zal ik zoveel mogelijk het vrijgekomen stof meteen opzuigen en het overgebleven afval scheiden. Dat werkt niet alleen netjes voor u, maar ook zo gezond mogelijk voor mijzelf. Ook pas ik zo weinig mogelijk chemische stoffen toe door natuurlijke alternatieven te gebruiken.


Spreken mijn uitgangspunten u aan en wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Neem contact met mij op.